2016. július 18., hétfő

Kritika 2# Ravenna D. ~ My Dear Ravenna

Sziasztok pingvinek!


Meghoztam a második kritikámat, ami egy Thomas Hiddleston fanfiction. El kell mondanom, hogy és most ne gyilkoljatok meg légyszi!  nem nagyon tudom ki ő. Képről meg se ismertem, és kis utána járással derült ki számomra, hogy hát egy Loki! Látszik, hogy Heather nem nagyon néz filmeket.

Első benyomás:
Kellemes színek, szép fejléc. Egymáshoz passzoló színek, és hosszú fejezetek. Összességében egy szép blog, remek designnal. Reméljük,  a történet is ilyen jó lesz! De még mennyire az! Na jó, nem lövöm le a poént!


Fejléc:
Egyszerűen szép. Nem zsúfolt, a színek illenek egymáshoz. Tetszenek a piros és a kék árnyalatai, jól eltalált munka. Nem is gondoltam volna, hogy Gimppel készítetted. Egyedül Ravenna karakterének a kivágása nem tetszik. Zavar egy kicsit az a fehér sáv, de összességében nagyon szép munka
5/5

Sablon:
DeviantArtos sablon, ahogy azt írtad. Szerintem nagyon jó választás volt. Egyszerű a maga nemében, nem agyon csicsázott. 
5/5

Modulok:
Nincs sok belőle, csak az, ami kell. Nincsenek kint felesleges képek, a sorrend is nagyon tetszik. Igazából itt sem tudok belekötni semmibe.
5/5

Oldalak:
Itt kicsit csalódtam. No, nem kell megijedni, csak az angol címek miatt. Nem szeretem őket. De igazából ez az én flúgom. Nagyon tetszett a Fun Corner menüpont. Ötletes és így személyesebbé is teszed a blogot.  Az elrendezés nagyon jó, pont ahogy a fontossági sorrend elvárja.
5/4

Tehát a design rész eredménye 20/19

Fülszöveg:
"Az élet egy különös színjáték, amelynek nem meghatározott a forgatókönyve. Mindenki csak improvizál, még azok is, akik napirend szerint próbálnak élni. De a szerelem, ki a rendezők egyik legnagyobbika néha beleszól az "előadásba". Ravenna Wilson életét követhetjük nyomon, ki a legjobb barátnőjével vezeti London egyik gótikus kávézóját, miközben a saját kis burkában éldegél. Ám egy hívás a híres rendezőtől, Guillermo Del Torotól mindent megváltoztat. A szégyenlős lány pedig hamarosan egy olyan világban találja magát, amelyben meg kell tanulni a saját sarkára állnia, és azt is észre kell vennie, hogy a szerelem még sem annyira elvetemült rendező, mint ahogyan azt ő eddig hitte."

Szerintem nagyon jól eltalált fülszöveg. Nem mond el túl sokat, de épp eleget ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését az embernek.
5/5

Történet:
Meg kell mondanom, nem vagyok egy Tom Hiddleston rajongó. Nem sok real person fanfictont olvastam eddig, de ez most elnyerte a tetszésemet. Ravenna karaktere jól eltalált. Nem túl esetlen, nem túl vagány, szóval nem túloztad el. Kicsit melankólikus az igaz, de szerethető karakter. A cselekmény nagyon jó ütemben halad, nem kapkodsz el semmit, ami egy jó pont. Teljesen élvezhető az egész. Nagyon örültem a hosszú fejezeteknek, ritka az ilyen mostanában.
Nagyon jól felépítetted a világot, amiben Ravenna él. Szeretem az összes szituációt, amit eddig beleírtál. Életszerű. Nagyon is. Abban a rész, amikor Ravenna visszaemlékezik a blotban történt szituációra, magamra ismertem. Benzinkutas vagyok, ma pedig pénzt kellett váltanom. Odamegyek a csajhoz, mondom mit szeretnék, erre amikor odaadja a pénzt, megkérdeztem, adhatok e mèg valamit. Nem nézett fogyatèkosnak. Szeretem a vicces, poénos beszólásokat, Kelly és Ravenna közötti csipkelődéseket. A megcsalós jelenet pedig igen jóra sikerült. Eddig nem nagyon találtam benne kivetni valót, csak egyet a prológusban. Ez pedig a kis Ravenna megjelenése a Wilson családban. Szóval, egy két éves gyerek annyira nincs tisztában a helyzetével. Nem tudom, van e a környezetedben kisgyerek, de egy két éves gyerek nem számít kisbabának, csecsemőnek meg pláne nem. Vagyis nem olyannak, mint az leírtad. Persze beszél, totyog, de nem hiszem, hogy önálló gondalatai vannak a testvér kérdéssel kapcsolatban. Értem, hogy ez a drámaiság miatt is kellett, de ez nem volt valami hiteles. Ezt azért tudom, mert van egy öt éves kisfiam, tehát nem rég volt kettő. Ez nem nagy hiba persze, csak egy icipici dolog, amin megakadt a szemem. Ettől persze ugyanolyan jó marad.
10/9

Helyesírás/fogalmazás:
A fogalmazásoddal nincsenek problémak. Gördülékenyen írsz, nincsenek benne logikai hibák. Remélem nem is lesznek, mert eddig nagyon tetszik az egész.  Viszont a helyesírással volt pár problémám. No, nem nagyok! Itt sem olyan vészes a helyzet, csak vannak benne hibák és elgépelések is. Persze ez előfordul, de ha visszaolvasod a történetet, biztos te is látni fogod. Ami feltűnt, hogy vannak szavak, amiket egybe kellene írni, de te mégis külön írtad. Van egy sejtésem, hogy a blogger helyesírás ellenörzőjét is használod. Az pedig képes külön iratni olyan szavakat, amik egyben vannak. Aztán egy pár vessző hiba is akad, de ezek sem vészesek.
Egyetlen egy apró szösszenetet engedj meg, így a végére. Amikor azt írtad, hogy "mosolyogva henyélt" a kisbaba, azt hittem lefordulok a székről. A henyél szót cseréld ki, mert nagyon nem illik az oda. Henyélni én szoktam, huszonéves fejjel, mikor mosogatni/főzni kéne, én pedig felpakolt lábbakkal döglök a kanapén, és blogolok. Na az henyélés. A kisbaba max alszik, szundikál, lustálkodik, vagy éppen fekszik. Ez csak egy apróság, de nem illik az oda, na.
10/9

Karakterek:
Alig vártam, hogy eljussak idáig. Nem azért, mert közeledek a végéhez, hanem mert nagyon vártam, hogy elmondhassam a véleményem. Szép, nem sablonos nevek, főleg a Kis Hollóé tetszik a legjobban.
Először is, van kedvenc szereplőm. És az nem Kelly vagy Ravenna, hanem a kis ölelni való szeretet gombóc,  Guillermo Del Toro.
Annyira örültem, hogy képes voltál utána olvasni, milyen is lehet az igazi jelleme. Nem sokan veszik erre a fáradságot, úgyhogy ez egy nagyon nagy pirospont.
Ravenna Wilson: Szerethető karakter, valós érzelmekkel. Bár még az elején tart a sztori, de már most erős és kidolgozott.
Kelly Quinn: Imádom az íreket, a kedvencem pedig Kelly. Szókimondó, humoros, segítőkész.
Guillermo Del Toro: két lábon járó szeretet gombóc. Egyenlőre ennyi derült ki róla.
Thomas Hiddleston: Igazi brit úr. Cukin mosolygós lovag.
Egyenlőre ennyi. Jamesről is tessék írni, mert alig várom a megjelenését. És kérlek legyen James x Kelly nekem már Jally. Ne ítélj el, nem megy ez nekem. Ennyire tellett.. Annyira szorítok Kellynek.
5/5

Egyéb:
Trailer nincs, de a Fun Corner menüpont kárpótól mindenért.

Összességében:
Nem vagyok Tom rajongója, még csak nem is ismerem nagyon, mint színészt, de mégis tetszett az egész. Apró hibái ellenére, egy nagyon érdekes, jól felépített történet. Remélem ezen a vonalon haladsz tovább, és ugyan ilyen jó - ha nem jobb - marad végig. Ahhoz képest hogy ez egy RP ff, ráadásul egy olyan emberről, akiről önszántamból nem olvastam volna, kellemeset csalódtam. És ha megkuksizod a feliratkozókat, Heather Cox is ott vigyorog közöttük.  :)

Történet rész pontszáma: 30/28
Összesen: 50/47

Kinek ajánlanám:
Tom rajongóinak mindenképpen. Emelett bárkinek, aki szeretne egy igényes, jól felépített művet olvasni.


Remélem nem bántottalak meg, mident amit írtam, építő szándékkal tettem. További sok sikert.



1 megjegyzés:

  1. Hello :3
    Gondoltam hogy teszem, amit tennem kell, és végre megírom a megjegyzést, ami a lustaságom miatt tolódott el :"D.
    Szóval, nagyon köszönöm hogy megírtad a kritikát és nagyon örülök annak, hogy tetszett is az, amit írtam/írok. Őszintén, Guillermo jellemének megírásában nagyon nagyban segített az, hogy idézeteket olvastam tőle, mert így betudom lőni hogy milyen ember lehet civilben (mind tudjuk szerintem hogy nagy édes télapó, ölelni való mackó karakter). James pedig hamarosan megjelenik, mondjuk nem tudom hogy ő mennyire nyeri el majd a tetszésedet, mert Ravenna teljes ellentéte xD. Arról nem is beszélve hogy mivel igyekszem őt is karakter hűen hagyni, nem lesz ritka hogy néha nagyon nagy randomságokat fog előhúzni a kalapból xD Nem hiába írtam ki oldalra, hogy a Cow Chop csatorna, ami a történetben is benne van létezik, mert ők adnak hatalmas nagy ihleteket nekem, és James ott egy igazi vadállat :"D. Szóval nem mondok túl sokat ha azt mondom hogy néhány videón fejezet fog alapulni.
    Még egyszer köszönöm a kritikát, és örülök hogy tetszett :D

    VálaszTörlés